Söndagsträning

Idag har det blivit lite träning hemma.
Man behöver inte jämt åka i väg för att träna det funkar lika bra med ett tex.lydnaspass i köket! Eller varför inte hallen.. Där i huset man tycker det passar och det finns plats.

Idag har vi tränat med apportbocken , i lydnasklass ett är det att dom ska kunna hålla apporten i fem sekunder. Det lärde jag Tessie för ganska länge sen. Men kollade runt i hennes egna skåp igår och fick syn på apportbocken och kom på att det var ett tag sen vi körde med apporten. Så körde med den och det gick bra. I början var hon lite förvirrad och hon var tvungen att komma på hur det var man gjorde nu igen , men när hon väl kom på det så flöt det på.
Vi övade också lite tricks.Hon har lärt sig lite nya tricks, ska försöka och fota och lägga in på bloggen.

/Sofia & Tessie


Agility i det fina vädret!

Idag har vädret varit på topp och det har utnyttjas på ett bra sätt, enligt mig. Agility!
Alfons ( www.cockeralfons.blogg.se ) och hans matte var också där och tränade.
Så det blev en toppen förmiddag med sol , hundträning, prat och lite fika ;)

Vi började med att bära ut alla hinder ( inte det roligaste ) för att bygga en bana. Linn hade med sig några banor så vi tog en av dom och började bygga. När vi väl var klara så började vi köra för fullt! Vi filmade varandra när man körde så man kan kolla i efterhand och se om det är något man kan förändra osv.
Jag bestämde mig för att träna lite på "ut". Så gjorde det, ska fortsätta med det för det är något som är bra att hunden kan. Hon har kunnat det bra förut men har nog glömt bort det lite. Sen körde vi lite rallylydnad , men blev inte så mycket för hundarna var trötta efter aglityn. Så vi gick en sväng i skogen så att hundarna kunde varva ner. Sen körde vi ett varv till när vi kom tillbaka innan det var dags att plocka in hinderna igen!

Tog lite kort, men den kameran jag hade med mig vill inte funka nu..Så kan inte ladda upp bilderna. Men tog däremot lite bilder med en annan kamera när jag kom hem , så ni kan få se hur trött Tessie är nu!



/Sofia & Tessie

Fredag!

Nu är det äntligen fredag! Man uppskattar det mycket mer efter en lång skolvecka än vad man annars brukar göra.

Helgens planer är lite blandade, agility står i alla fall med på listan. Så det ska bli trevligt, blir ju lite mindre agility under vinterhalvåret än vad det blir under våren, sommaren och hösten. Men några gånger har det blivit i alla fall, nu i vår och sommar blir det fullt ös har jag bestämt!

Jag vet att jag skrev något om att jag skulle fixa en ny design , men har inte blivit av. Men håll ut, någon gång så kommer det!



Avslutar inlägget med en bild som jag hittade i arkivet, som bilden "lyder" så får ni ha en trevlig helg!

/Sofia & Tessie

RSS 2.0